Frågor och svar om Ångest

16 Feb 2009, 16:00 89
Annat, 0 år
Question


hej.. ja e en tjej på 15 år som har ångest minst 3 gånger varje dag. det känns som om allt bara skiter sig ingeting löser sig.
jag går till bup men dom verkar inte förstå ja har förklarat väldigt noga va de e som gör att ja får ångest å varför ja mår dåligt men dom verkar ändå inte fatta. mamma fattar absolut ingeting hon är utbränd och trött å blir lätt iriterad så henne vill ja inte snacka med vill inte lägga över för mycket på henne. pappa har ny familj gillar inte hans nya fru å deras nya barn som skriker hela jävla tiden, pappa kan ja inte heller prata med han säger bara imot va ja än tycker eller känner så säger han imot å de e fel. mina kompisar va de ända ja levde för å kännde att med dom kunde ja vara mig själv men nu går dom bakom ryggen på mig ljuger osv. dom orkar inte lyssna på mina problem elr så längre. det känns som att allt hopp är ute ingeting kommer att lösas sig... ja äter typ inte mycke längre har ingen mat lust å när ja väl äter bra mår ja illa ja skär mig minst 2 gånger per dag å ja vet inte va ja ska göra längre? orkar ingeting känns som allt hopp är borta. va ska ja göra?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hejsan,

det låter som att du har en tuff och jobbig tid just nu. Ingen ska behöva ha ångest varje dag utan att ha någon att prata med och som stöttar.

Det jag först tänker på är din situation på BUP. Varför verkar det som att de inte förstår? Träffar du en person där eller fler? Finns det någon som du känner förtroende för?

Har du någon annan vuxen i din närhet som du litar på? Någon på skolan kanske? Om det finns en ungdomsmottagning där du bor så kan du prova att ringa dit.

Om du vill så får du gärna maila mig här på UM.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar