Frågor och svar om Ångest

18 Feb 2009, 11:00 119
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en 17 årig tjej som aldrig tidigare fått någon uppmärksamhet från killar. Nu har jag helt plötsligt fått det och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta. Jag har alltid slagits med tankar där jag undrat över vad som är felet med mig då ingen kille gillat mig. Jag har fått stundtals panik över att mina vänner har mycket mer erfarenhet än mig och jag har längtat så otroligt mycket efter kärlek.

Nu har jag förälskat mig i en kille som är 23 år gammal, men han säger att han inte ser någon framtid med mig då han tycker att jag är för ung. Däremot har han ingenting emot ett KK-förhållande. Jag har mått jättedåligt över detta för jag vill ju givetvis att han ska gilla mig och inte bara vilja ha sex. Jag vill ju inte bara rulla runt i sänghalmen med någon, även om jag gillar denne. Speciellt inte då jag är oskuld och vet att jag kommer att såras.

Sen träffade jag en annan kille som är ännu äldre - 27 år. Han sa att han inte är en kille som är ute efter sex och sa att han aldrig skulle utnyttja mig. Jag hade träffat den här killen en gång innan, för länge sedan, när jag sa ja till att dra hem till honom. Jag brukar aldrig vara så dumstridig, men nu var jag en total oförsiktig idiot. Hemma hos honom så insåg jag snart att han bara var ute efter en sak: sex. Jag försökte säga nej, men i studens hetta hade jag otroligt svårt för det. Vi hade nästan sex, men jag vägrade att låta honom penetrera mig. Nu mår jag skitdåligt för jag fattar inte vad jag håller på med. Varför träffade jag den här killen? Varför lät jag det gå så långt? Sen har jag också panik över att ha smittats av en könsjukdom då vi inte använde kondom.

Jag vet ärligt talat inte vad jag håller på med och känner mig bara så otroligt förvirrad, ledsen och utnyttjad. Jag längtar så efter att bli älskad av någon, men jag har bara träffat killar som vill ha sex med mig. Jag skulle inte vilja beskriva mig själv som desperat, men det kanske jag är? Jag mår otroligt dåligt nuförtiden - jag sover knappt, jag äter dåligt och spyr upp det jag får i mig, jag slarvar med skolan, jag skär mig... Listan kan göras lång. Jag behöver veta hur jag ska hantera allt detta och gå vidare, för just nu känns det som om jag är fast i ett oändligt mörker.
Tack.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

vad knepigt det kan bli ibland. När man plötsligt får något som man tidigare saknat är det lätt att man i ren glädje över det gå med på saker som inte känns bra.

Du har haft otur två gånger nu och träffat killar som utnyttjat din längtan efter kärlek. Det är klart att det känns tungt. Däremot tycker jag inte att du ska känna att det är dig det är fel på, utan du har helt enkelt haft otur och är värd bättre än så, och det tror jag att du förstår också.

Om du inte lät killen penetrera dig så är risken liten att du har drabbats av en könsjukdom, men om du ändå är orolig så är det en bra idé att testa dig på ungdomsmottagningen. Du nämner inget om det men t.ex. oralsex kan också vara en smittorisk. På ungdomsmottagningen kan du också få prata med en kurator eller psykolog om du mår dåligt.

Att du skär dig och spyr, är det något som kom efter det här med killarna, eller har du gjort det tidigare? Alla former av destruktiva beteenden är ett sätt att försöka hantera ångest, och det är antagligen det du gör nu.

Om du vill får du gärna maila mig eller lägga till mig på msn. [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar