Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

18 Feb 2009, 15:00 333
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag har ett problem som jag själv tycker är väldigt stort.
Jag har en pojkvän, jag älskar honom inte men tycker om honom.
Jag har upptäck att jag inte tycker killar är så snygga, visst jag kan se en söt kille och så men jag kan även tycka att tjejer ser grymt bra ut.
Till min fråga... Är jag lesbisk? Kan man ha en läggning då man inte gillar någon av könen?
Jag måste ju göra slut med min pojkvän om jag är lesbisk, jag vill bara vara helt säker först...
Jag har funderat på detta en längre tid och jag vet faktiskt inte vad jag är. Jag vill ha sex med min kille och skulle nog inte kunna tänka mig att ha det med en tjej, men jag är inte säker på detta heller...
Snälla... Hjälp mig!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Ibland känner man att man inte riktigt passar in i de ramar och normer som finns. Det betyder inte att det är fel på en, utan snarare på att normen är snäv. Du tycker att både tjejer och killar är snygga men du vill inte ha sex med en tjej. Du vill ha sex med din kille men du skriver att du inte älskar honom.

Det är svårt ibland, för det kan kännas som att man bara kan älska på ett sätt, att det måste kännas på ett visst sätt för att vara "riktig" kärlek.

Kanske är du lesbisk, kanske är du bisexuell, eller så kanske du är heterosexuell men biamorös, alltså att du kan bli kär i personer av båda kön. Egentligen är det inte så viktigt, det viktiga är att du kan vara på ett sätt som du mår bra av. Att du tillåter dig känna som du gör och inte känner att du måste vara på ett visst sätt för att andra ska veta vad du är.

Det enda råd jag kan ge är att ta det lugnt, känna efter och försöka ta det som det kommer. Du måste inte göra slut med din kille om du inte vill det. Det är inte lätt att veta exakt vad man vill alla gånger, det är det inte för vuxna heller. Vi förändras hela livet och det som känns rätt idag kanske inte känns rätt om några år.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar