Frågor och svar om kärleksrelationer

25 Feb 2009, 18:00 69
Annat, 0 år
Question


Jag är en snart 17årig tjej som har vetat om att jag är bisexuell i snart 2år. Grejen är att jag har varit tillsammans med min pojkvän i snart 3år. Jag känner mig elak mot honom när jag tänker på tjejer. För jag går aldrig runt och tänker på killar på samma sätt för jag vet ju att jag har pojkvän. Tjejer känns mer spännande och någonting som jag skulle vilja uppleva. Just nu har jag mer fanasier om tjejer än om killar. Känner jag det här bara för att jag aldrig haft ett förhållande med någon tjej? Är det ett tecken på att jag borde göra slut och pröva någonting annat? Vad vore mest rättvist mot min kille?
Jag vill ju inte prata med honom och göra honom oroig i onödan utan då ska jag ha bestämt mig.
Problemet är att jag verkligen älskar honom

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Ibland vet man varken ut eller in. Egentligen är det ju inget konstigt med att å ena sidan älska sin pojkvän och å andra sidan vara nyfiken på tjejer. Idag har vi dock en norm som säger att man ska ha en partner i taget och det kan vara svårt att gå vid sidan av den. Jag vill ändå påpeka att det finns människor som inte är monogama, för det känns tråkigt om du ska göra slut med en kille du älskar bara för att du även gillar tjejer. Det bästa är ändå om du försöker prata öppet med honom hur han tänker och känner kring det här. Du kommer ju inte vara glad om du hela tiden funderar på om du ska göra slut eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar