Frågor och svar om bråk

26 Feb 2009, 19:00 162
Tjej, 16 år
Question


Hej jag e en tjej på 16år som gått igenom ganska mycket.. det började när jag va 3 år mamma o pappa flyttade i sär o jag fick bo hos pappa tills mamma flyttat klart. sen efter några veckor så flyttade jag till mamma och hon hade flyttat ihop med en alkoholist och han knarkade med. Efter ettag så tvingade han mej att ta knark sprutor på honom och han tvingade meja tt äta sill och gjorde jag inte de så slängde han mej i sängen o tryckte upp kudden i mitt ansikte och så lade han sej på mej o jag fick ingen luft, Och sen kom det värsta.. Han våldtog mej flera gånger men jag vågade ju inte säga nåt till mamma. Sen fick jag flytta till en annan familj i karlskoga där bodde jag i 6 veckor sen flyttade jag till Sunne till en familj som heter ulla och conny och där bodde jag ca 2 och ett halvt år och där lärde jag mej mycket att inte svära till exempel. Och sen fick jag flytta hem till mamma och där bodde jag från halva 3an till halva 6an då flyttade jag till en i bjurbäcken som heter An-sofie och dör bodde jag ca 5 dagar innan det bröt ihop. Då fick jag flytta till min morbror i karlskoga och där bodde jag ca 3 månader sen fick jag flytta till ett barnhem. Där bråkade jag jätte mycket men jag var väldigt om tyckt .. Men det var en personal som slog mej med knuýtnäven men ingen trodde på det när jag sa de. Och det var en annan personal som stukade foten på mej så jag inte kunde gå vanligt på ca 2 månader. Och jag o mina kompisar rymde och bråkade ofta men sen när vi började mogna till så fick vi flytta., Jag fick flytta till Dals-ED Det ligger i Dalsland och dom hade mitt favorit djur hund .. och så hade dom en häst . Jag blev snabbt vän med en annan tjej som bodde där bella heter hon fast sen blev hon utslängd från familjen. Då började jag skolka från skolan och gick aldrig på mina lektioner mm. Sen bodde de en annan tjej i familjen Malin hette hon och hon och jag pratade inte så mycket med varann men en dag så kom min foster mamma in och sa.. Det var värre en jag trodde sa hon till min foster pappa bengt.. Jag fattade ingenting och då gick jag in på mitt rum o lyssnade på vad dom sa. Då sa lena så här vet du vad det här kallas? Det kallas peddofili. Då hade han bengt tydligen varit på Malin och tafsat och då ringde jag till mamma och jag grät och sa att bengt hade varit på Malin och då sa mamma men jag får ringa tilll lena och se om det stämmer då ringde hon till lena och lena sa nej nej nej då har hon nog missförstått allt detta,. Och några månader senare så talade jag om allt detta för s.o.s och då ringde dom ett samtal till nån och så sa dom att jag talade sanning och då sa S.O.S att jag fick inte åka tillbaka dit så jag fick flytta hem till mamma. Och nu bor jag här hemma och jag har en hund och en syster amanda heter hon jag och hon bråkar nästan varje dag men kan du ge mej nåra tips vad jag ska göra för att i alla fall försöka glömma allt detta. ? Och tips för att jag inte ska bråka med min 4 åriga syster<? hör av dej..

Svar

Du har gått igenom ganska mycket redan och det har såklart påverkat dig. När man har varit med om saker och mår dåligt så är inte det bästa att glömma, utan att få bearbeta det - genom att prata med t.ex. en psykolog eller kurator. Har du någon vuxen som du litar på och kan prata med, en kompis förälder, skolsköterska osv? Eller har du kontakt med BUP? Du kan också kontakta din ungdomsmottagning.

När det gäller din syster så kan ju syskon vara rätt jobbiga. ;-) Men försök tänka på att hon bara är fyra år, och förstår inte allt som du förstår.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar