Frågor och svar om Ångest

26 Feb 2009, 21:00 100
Annat, 0 år
Question


hej, jag har ångest nästan varje dag . mår så sjukt dåligt av det.. mått såhär i över 2 år..sen träffa ja min nuvarande kille då känndes allt lite bättre.. sen har det hänt massa skit.. bråk bland mina föräldrar, han va otrogen.. bråk me allt.. de e bra me min kille nu.. men ja e så stressad har sån ångest .. bryter ihop för minsta lilla.. o nu har han börjat högskolan vilket blev för mkt för han.. så han fick oxå ångest.. han äter medicin för det..men jag vill men.. har problem me pengarna får inget studiebidrag,får inget jobb..har inte råd o köpa medicinen..JAG ORKAR BARA INTE MER!!=( både jag o min kille e så deppiga att de kmr ev spricka mellan oss.. o han e allt jag har just nu.. jag orkar bara inte med att förlora han med:'(... vill köpa sån medicin.. va kostar den va behöver jag göra för att få receptet?är 17 ...

snälla svara:(..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det låter som att du haft en tuff period i två år med mycket ångest och så ovanpå det relationsproblem och strul med föräldrar.

Om du mår dåligt och vill prova att äta medicin (jag antar att det är antidepressiva du menar) så tar du kontakt med en läkare på vårdcentralen, ungdomsmottagningen eller bup. Då får du komma på ett samtal där du kan berätta hur du mår och sen tar läkaren ett beslut på om du ska få medicin eller inte. Kanske är det inte medicin du behöver och då kan du istället få gå i samtal med t.ex en psykolog eller kurator.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar