Frågor och svar om minnesstörningar

27 Feb 2009, 19:00 119
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag är en tjej på 15 år, jag har koncentrationssvårigheter, läs och skrivsvårigheter och även stora inlärningssvårigheter. I skolan har jag jätte svårt att sitta still, sitter ofta och talar, lärarna får ingen ordning på mig. Jag hatar skolan och jag brukar inte läsa på läxorna. Jag går i 9:an och vet att jag skulle måste börja plugga, men jag orkar inte!! Är det många 15 års tjejer som har samma problem som jag?? Tror du jag har ADHD? hur märker man att man har ADHD, vad är de vanligaste betende? Tack för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du har ad/hd eller inte går inte att svara på via ett forum. För att sätta diagnos så gör man en ganska stor utredning. Det du beskriver här kan bero på ad/hd och om du vill så kontaktar du antingen någon på skolan, tex skolsyster eller ungdomsmottagningen och pratar med dem där. Då kan ni först och främst samtala kring dina tankar och se vad ni vill göra. Det kan också bero på helt andra saker, men om man mår dåligt och har problem med koncentration osv så behöver man ju hur som helst hjälp med det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar