Frågor och svar om självmordstankar

1 Mar 2009, 18:00 136
Annat, 0 år
Question


Hjälp mig!
Jag hittade inget liknande, och jag visste inte vad jag ska göra. Min kompis vill ta självmord, hon vill dö imorgon. Alltså vill hon ta självmord imorgon. Och vi är inte så jättebra kompisar, men vi är liksom kompisar och hon har ändå en plats i mitt hjärta. Jag har inte hennes nummer, jag har bara hennes msn. Jag vill förhindra det, vad kan jag göra?

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Det är jättesvårt att svara på vad du kan göra. Om du bara har din kompis msn och verkligen inte vet vad hon heter eller bor så är det inte så lätt att få tag i henne. Börja med att prata med dina föräldrar eller någon annan vuxen du litar på så kan du få hjälp. Tänk på att du inte har ansvar för din kompis, du kan bara göra så gott du kan för att hjälpa henne.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar