Frågor och svar om självmordstankar

1 Mar 2009, 18:00 99
Annat, 0 år
Question


Vilket är det bästa och snabbaste sättet att ta livet av sig utan att skada föreldrarna me polisfrågor och socialskitet

och vart kan man köpa det? (gift, piller.. vadsomhelst)

och vad kan man skriva i sin självmordsbrev ?

/tack

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag kommer aldrig att ge några tips om hur man kan ta sitt liv. Istället skulle jag vilja få dig att stanna upp en liten liten stund, och försöka tro, hur svårt det än är, att livet en dag kommer att se ljusare ut.

Om du mår så dåligt att du vill dö, så är det viktigt att be om hjälp. Det finns bra hjälp att få. Om du vill så får du gärna maila mig eller adda min msn [email protected] så hjälper jag dig vidare om du vill eller pratar med dig om det är det du vill.

Du känner dig ensammast i världen, men det är du inte. Många har känt och känner som du gör, så du är inte ensam. Det går att gå vidare och vilja leva igen.

Annat du kan göra är att ringa BRIS 0200-230 230 eller jourhavande präst på tel 112. BRIS har också mail och chattjour. Jag finns online till kl 21 ikväll.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar