Frågor och svar om flytta hemifrån

4 Mar 2009, 10:00 245
Annat, 0 år
Question


I mitt hem hos min mamma så blev jag psykiskt och fysiskt misshandlad och tillslut fick jag nog. tog tag i problemet och vände mig till läkare och polisen. I fem dagar var jag hemlös tills socialen hörde av sig, dem hade ordnat ett jourhem. Och jag känner att hur ska jag kunna läka mig själv efter allt detta som uppstått när jag måste anpassa mig till alla andra som nu lever runt omkring mig. Dem är trevliga men känner mig inlåst och kontrollerad. Det min fråga är till er är, hur kan jag påskynda så att socialen kan hjälpa mig så jag finner mig i trygghet och känner mig hemma? måste jag vänta tills jag fyllt arton då jag kan flyga ur detta bo? eller kan dem hjälpa mig med soclägenhet eller boende för mig själv?

tacksam för svar

mvh alexandra utan efternamn

Svar

Du är väldigt modig och stark som vågat ta tag i din situation. Nu bor du i ett jourhem och vet inte hur du ska kunna anpassa dig till det. Skulle du kunna ge det lite mer tid? Prata med dem du bor hos om att du känner dig kontrollerad?

Det är svårt för att inte säga omöjligt för mig att svara på om du kan få ett eget boende, jag vet ju inte alls hela din situation och historia. Du kanske kan ringa din socialsekreterare och be att få ett möte med henne/honom?

Maila mig gärna om du vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar