Frågor och svar om piercing och tatueringar

9 Mar 2009, 09:00 110
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag har bestämt mig att jag ska pierca mig i örat. Min mamma tycker att om jag vill det, så ska jag få det. Men jag har inte pratat med min pappa om det. Han är lite gammeldags när det sådana saker, nåt han har fått av min farmor. Tycker du att jag borde prata med honom om det? Och om han säger nej, ska jag skippa i att pierca mig?
Tack på förhand

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Jag vet inte om du bor med båda dina föräldrar, men om din mamma tycker att det är ok och kan följa med dig till studion så borde det vara ok. Om ett år är du ändå myndig och då gör du som du vill. Jag tycker inte att du ska skippa att pierca dig för att din pappa tycker att det är fult, därmot kanske det är bra att v änta om du tror att han kommer börja bråka mycket om det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar