Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

11 Mar 2009, 12:00 168
Annat, 0 år
Question


hejsan, jag är en tjej som snart är 16 och jag har många gånger funderat på om jag är bi. homosexuell tror jag inte jag är, för jag har fortfarande ett visst intresse för killar.

Jag tycker killar kan va söta/snygga men jag tycker mest om dem med lite mer 'tjejigt' utseende.. Jag kan inte tänka mig att suga av en kille men däremot en tjej, det känns inte lika 'läskigt'. Och jag kommer ofta/ibland på mig själv med att titta på ngn tjej och tänka på hur snygg hon är.. är jag bi?
Om fallet nu är så, hurfan ska man berätta för sina föräldrar?, inte för att de är homofober eller ngt men det känns ändåså konstigt.. :/

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du är bi-hetero eller homosexuell kan egentligen bara du själv avgöra. Om du gillar både tjejer och killar så brukar man kalla det bisexuell, men det kan också vara så att du mest är nyfiken på ett av könen. Det viktiga är att du gör saker du mår bra av och känner dig trygg med.

Om du inte vill berätta för dina föräldrar så måste du ju inte göra det nu, det är ju mer aktuellt om du senare ska presentera en flickvän för dem t.ex. Vissa känslor är ju mer privata och om du inte vill berätta om alla tankar för dina föräldrar så måste du inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar