Frågor och svar om missfall

11 Mar 2009, 18:00 168
Annat, 0 år
Question


Hej.

Jag fick missfall för ca 2 år sedan. Undrar om man får ärr ifrån detta? Hur stor är risken att det kommer hända igen? Kan en läkare se att jag har fått ett missfall tidigare? Finns det någonstans dit man kan vända sig om man bara vill prata, är som sagt ganska länge sedan men har inte vågat prata med någon om det ännu förrutom min nuvaranda sambo och "pappan" till fostet...

Tacksam för svar.

//"Orolig"

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är väldigt vanligt att få missfall och av dem som råkar ut för det brukar de allra flesta inte ha problem med att bli gravida igen och få barn.

Om du är orolig över det och undrar över saker, t.ex. om man får ärr (menar du på livmoderslemhinnan då?) så kan du alltid kontakta ungdomsmottagningen, eller mödravårdscentralen där du bor. Där kan du t.ex. få prata med en kurator om det som hänt och om hur du känner.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar