Frågor och svar om akut p-piller

11 Mar 2009, 18:00 452
Tjej, 20 år
Question


Hejsan jag ar en tjej som ar pa resande fot, i december hade jag och min kille sex och kondomen gick sonder och jag tog dagen efter piller efter det har jag inte haft nagon mens, gjort 3 gravtest och all negativa och nu i mars har ja annu inte fatt nagon, hade oskyddat sex igen och tog dagen efter piller igen nu i mars och nu ar jag orolig att de kanske var dumt att ta de nar ja redan inte har nagon mens? kan det gora mig steril? Vad ska jag gora?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Du kan inte bli steril av att ta många dagenefter-piller men de gör så att det blir en hormonell obalans. Det kan bl.a. visa sig genom att mensen uteblir flera månader i sträck.

Om du har gjort tre grav.test så är du med största sannolikhet inte gravid. Jag vet inte var du är, men det kan vara en bra idé att gå till en läkare om det finns möjlighet till det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar