Frågor och svar om underlivet

17 Mar 2009, 11:00 208
Tjej, 14 år
Question


Hej! jag har ett problem och jag har ingen aning om vem jag ska vända mig till. jag är fruktansvärt orolig för mitt underliv att det inte är normalt. I min slidöppning eller vad man kallar det så finns där ett band som sitter i vägen, jag kan få in en tampong om jag lirkar lite men sen får jag inte ut den utan att det ska gör så ont så jag vet inte var jag ska ta vägen.(o då använder jag dom minsta tampongerna) jag har märkt nu att det också är ett band där jag kissar fast det påverkar inte mig så mycket. jag är extremt orolig för vad detta kan vara o är rädd för att gå till gynekolog. vad är det för band? försvinner det? är det farligt? Tacksam för svar..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det går inte att svara på din fråga genom ett forum. Jag tycker att du ska kontakta ungdomsmottagningen där du bor, eller vårdcentralen så kan en doktor titta på dig. Det är inte farligt, de som arbetar som gynekologer är vana vid att se underliv och prata med ungdomar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar