Frågor och svar om orgasm

18 Mar 2009, 12:00 225
Tjej, 17 år
Question


När jag hade samlag med min pojkvän så kom det som typ vatten ur mitt underliv det som om jag hade kissat på mig men det hade jag inte. innan dess hade vi samlag med o då råkade han spruta spemra i mig. men jag är väl inte med barn?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Antingen kan det varit sperma som kom ut igen (spermierna simmar ju upp i livmodern, men resten kommer ut igen) eller så fick du en fontänorgasm. En del tjejer får det.

I urinrörets vävnad finns det några körtlar som mynnar ut i urinröret. Därifrån sker en utsöndring av ejakulationsvätska. Denna vätskan kan utsöndras under hela akten eller komma nära eller vid orgasm. Hos en del kvinnor så sipprar det lite i taget och hos andra kan det spruta kraftfullt under orgasmen, det är det som brukar kallas fontänorgasm eller sprutorgasm.

Vätskan är genomskinlig eller lätt mjölkig till utseendet. Den kan ha en sötaktig doft och smak. Mängden varierar från några droppar till flera centiliter. Denna vätska är inte samma som lubrikation (fukten som utsöndras från slidans väggar vid sexuell upphetsning och fungerar som "smörjmedel"). Vätskan ska inte heller förväxlas med urin.

Fontänorgasm ibland också kallad sprutorgasm är en kvinnlig ejakulation. Det är en utsöndring av vätska som kommer från kvinnans urinrörsmynning.

Det har inget med graviditet att göra, men om ni har haft oskyddat sex så bör du kolla det på ungdomsmottagningen eller köpa ett graviditetstest på apoteket.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar