Frågor och svar om bröst

19 Mar 2009, 14:00 319
Tjej, 10 år
Question


hej jag är en tjej som är 10 år mina bröst har börjat växa dem är ganska stora och dem guppar upp och ner hur ska jag säga till mamma att jag vill ha bh/topp? har ni något tipps jag vill ha men jag vet inte om mamma vill att jag ska ha det min syrra fick bröst i feman men hon hade mindre än jag och jag har större mamma tycker nog jag är för liten men man ska väll avgöra det på brösten? tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du känner att dina bröst är tunga och guppar så kan det vara en bra idé med en top eller bh. Säg till din mamma precis det du skrivit här, att det känns obekvämt. Åldern spelar ingen roll, det är ju så olika när olika personer får bröst.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar