Frågor och svar om flytningar och svamp

19 Mar 2009, 15:00 1099
Tjej, 15 år
Question


Hej, snälla svara på den här frågan för jag hittar ingen hjälp i arkivet m.m. Jag får flytningar jätteofta, i princip varje dag, och jag är så trött på det! Jag orkar inte gå med trosskydd hela tiden för det är obekvämt och på senare tid har jag börjat använda tampong även om jag vet att det är dåligt när man inte har mens. Finns det någon sorts tablett att ta för att minska flytningarna? Jag har testat någon grej från apoteket som skulle fixa ph-värdet men det hjälpte inte. Jag vill bara slippa att tänka på det, mina vänner verkar inte ha samma problem. glad för svar

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Att ha flytningar är normalt och det är också kroppens sätt att hålla slidan ren. Om flytningarna är klara eller lite mjölkfärgade och inte luktar illa så finns det ingen anledning till att försöka få bort dem. Det kan kännas lite ofräsht, men det är det inte. Om du är orolig så ta kontakt med din ungdomsmottagning, kika på http://www.umo.se var den finns i ditt område.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar