Frågor och svar om depression

20 Mar 2009, 12:00 122
Annat, 0 år
Question


Hej..
Jag vet inte vad jag ska göra. jag är bara trött på allt, på mig själv och framför allt livet. Det ända jag tänker på just nu är att jag vill försvinna. Jag orkar inte med allt. Skolan är skit, jag har tappat lust och ork totalt för att klara av skolan.. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har gått på Bup och hos skolkurator, men inget hjälpte. Eller det hjälpte lite men sen när jag blev 18 år fick jag sluta på BUP och vart lämnad ensam. Jag vet inte vem jag ska prata med, jag har några vänner som skulle lyssna, men jag vill inte tynga ner dom med mina problem. Jag vill inte göra mig själv illa och jag vill absolut inte göra mina nära illa, men jag orkar inte mer.. Har tappat lusten för allt.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

När man mår dåligt så är det viktigt att ha någon att prata med. Du skriver att du inte vill tynga ner dina vänner, men vänd på det -om någon av dem mådde dåligt, skulle du vilja att de inte berättade det för dig då?

Om du inte kan gå till BUP längre, så kan du alltid kontakta den psykiatriska öppenvårdsmottagningen där du bor. Numret finns i telefonkatalogen. Du kan också vända dig till din ungdomsmottagning. Den kan du hitta på http://www.umo.se

Maila mig gärna om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar