Frågor och svar om kärleksrelationer

23 Mar 2009, 10:00 162
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har ett problem som känns jättejobbigt och jag vet inte vem jag ska prata med.
Det är så att min fästman/sambo är väldigt speciell. När jag träffade han så visste jag att han använde stringkalsonger... vilket just då störde mig lite men sen vande jag mig. Han vet att jag inte egentligen tycker om att han använder det men han vill inte göra något åt det. Jag har dock vant mig.
Nu har det blivit ännu värre.
För ca ett halvår sedan berättade han att han gillade att använda strumpbyxor. Gärna då stay-ups. Vilket skrämde mig. Det känns som han är på väg till det transsexuella hållet. Några månader senare berättade han att han skulle vilja börja använda smink. Egentligen bara foundation, när han går ut. Vilket är helt okej, jag förstår att han inte vill att alla finnar ska synas.
För en vecka sen köpte han en body. Som han har på sig dagligen. En stringbody. Jag har sagt att jag inte vill se han i den därför den gör mig illa till mods, jag tycker inte att det är fint utan nästan äckligt. Vilket han inte kan förstå, eftersom det är "som ett linne och ett par stringkalsonger fast ihopsytt".
Nu har jag precis sett en film som han har spelat in... iförd stay-ups och stringkalsonger. Med stånd.
Jag vet inte vad jag ska säga. Jag älskar honom mer än allt, men fortsätter det i samma riktning klarar jag inte att vara kvar. Jag har frågat honom om han inte vill helt enkelt ha mina kläder också... transvestit med andra ord. Men han har bestämt sagt att han inte är det. Jag känner att jag inte klarar mer. Jag älskar han men han skrämmer mig samtidigt. HJÄLP MIG! Säg vad jag ska göra. Säga.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

När man vill klä sig i det motsatta könets kläder kallas det transvetitism. Det är något annat än transsexuell som innebär att man upplever sig vara född i fel kön.

Att vara transvestit är egentligen inte så konstigt.

Det enda du kan göra är att försöka acceptera honom som han är. Om han mår bra av att klä sig i kvinnokläder ibland så är det inget farligt med det.
Försök fundera på varför du tycker att det är så jobbigt. Om det är rädsla för att han ska vara homosexuell eller att hans läggning skulle innebära att du är det? Eller om det känns skamligt?

Vissa kläder är det ju helt ok att båda könen använder, medan andra ses som mer avvikande.

Här kan du läsa mer:

http://www.rfsl.se/?p=115

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar