Frågor och svar om piercing och tatueringar

27 Mar 2009, 13:00 357
Annat, 0 år
Question


Jag har fått en infektion i min navel, har haft piercing där i ca 2 år. Huden mellan själva piercingen har blivit mindre än den va innan & jag har hört att den kan spricka. Finns det någon salva man kan använda, isåfall vilken?
Vad ska jag göra?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Naveln är en svårläkt piercing. Ibland kan den läka och sen börja krångla. Det som hänt med din är att den migrera, dvs håller på att växa ur. Spricker gör den inte, men till slut kan huden bli så tunn att smycket ramlar ur. Ibland är det inte så mycket att göra.

Infektioner eller inflammationer kan du försöka få bort med koksaltlösning. Köp den röda förpackningen med Renässans nässpray på apoteket och spraya på.

Ät ordentligt, gärna mycket c-vitamin och zink.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar