Frågor och svar om anorexia nervosa

27 Mar 2009, 13:00 136
Annat, 0 år
Question


hej! ja har en ätstörningen och anemi. min pappa vet om de och vill hjälpa mig men min mamma förnekar de bara så därför har ja inte fått nån hjälp med min ätstörning. ja vill gärna ha hjälp o kanskde snacka me nån.. ja har varit hemma från skolan i 1 vecka nu o inte äit på ca. 1 vecka . har haft de i nästan 2 år nu. min anemi beror ju på min ätstörning tror ja. hur ska ja få mamma att inse att ja behöver hjälp? eller kan ja göra detta helt själv?
tacksam för svar =)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Först vill jag säga att du är väldigt stark som själv vill ta tag i din ätstörning. Om du varit hemma och inte ätit på en vecka så tycker jag att du ska ta kontakt med en akutmottagning. Du behöver hjälp på en gång. Om det är fara för ditt liv så spelar det ingen roll vad din mamma tycker.

Maila mig eller adda på msn [email protected] om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar