Frågor och svar om kompistryck

27 Mar 2009, 15:00 257
Tjej, 14 år
Question


Hej jag är en 14 årig tjej från dalarna och har förstört mitt liv jag har börgat röka dricka och har till och med snattat vet ej vad jag ska göra snälla hjälp mig !!!! :(

Svar

Börja med att fråga dig själv varför du vill/har velat göra de här sakerna. Umgås du med vänner som röker och dricker? Det kan vara svårt att göra tvärtemot det ens vänner gör, men du är du och du kommer att få ta konsekvenserna av det du gör. Dina vänner kan bara ta ansvar för vad de gör.

Varken rökning eller alkohol är bra för kroppen och snatteri är dessutom ett lagbrott. Om du åker fast så får du en prick i belastningsregistret som det heter och den sitter kvar i flera år. Inget kul att ha.

Försök att sluta röka och dricka, och om dina vänner inte vill vara med dig då, fråga dig om du verkligen vill vara med några som inte tycker om dig för den du är.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar