Frågor och svar om känslor i samband med abort

30 Mar 2009, 11:00 141
Annat, 0 år
Question


Hej! Nu sitter jag här. Mitt i natten på en lördags kväll när alla andra är ute och har kul,jag sitter i min stökiga lägenhet och önskar att allting bara kunde ta slut. Varför känns allting så mengingslöst. Varför känns det meningslöst att gå upp på morgonen. Eller att säga hej till någon jag möter, vaför undviker jag folk. Varför vill jag inte följa med på krogen och VARFÖR anser jag att de flesta andra människor är så jävla ihåliga. Dom är helt tomma. Det finns ingen själ. Bara egoism och fientlighet.

Jag gjorde en abort för några veckor sen, vet inte hur jag ska hantera det. Har jag rätt att vara ledsen ? Eller är jag löjlig eftersom det inte ens var ett barn än? Äsch, det var ju inget än? fan skärp dej? Gråt inte`, se det bra i livet ... Jo jag antar att det är det man ska göra , vara positiv alltså. Se framåt , inte tänka bakåt. Men hur? Tar man ett piller? eller får nån plötslig insikt?

Jag kan inte sluta gråta. Jag gråter hela tiden , jag vet inte varför. Kan jag inte bara skärpa mej? Allt känns grått. Jag kan inte få plats med allt i en fråga..Jag har tänkt på om det gör ont,gör det ont när hjärtat slutar slå eller är det skönt. För då slipper man. Man slipper bli pissad på. Då kan jag få träffa mitt fina lilla hjärta. Jag tror det var en flicka.

jag vill sätta mej högt upp och flyga som en duva , bara sväva fram .

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det låter som att du har det tungt och jobbigt just nu. Om man känner som du gör, inte orkar träffa människor, önskar att allt kunde ta slut och känner att alla är fientliga så kan det vara så att man är deprimerad.

Du har absolut rätt att vara ledsen över att ha gjort en abort. Även om det var ett genomtänkt beslut så kan man bli ledsen och nedstämd efteråt. En abort är ju aldrig rolig.

Jag tror att du skulle behöva lite stöd, t.ex. att gå och prata med en kurator. Om man gjort abort så har man rätt till stödsamtal innan eller efteråt. Du kan också ta kontakt med din ungdomsmottagning, du hittar den på http://www.umo.se om du inte vet vart du ska vända dig.

Om du vill får du gärna maila mig eller adda på msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar