Frågor och svar om jobb

31 Mar 2009, 17:00 203
Annat, 0 år
Question


Hej,
Jag är en kille på snart 17 år. Jag är lite intresserad av att bli eskort på fritiden, men med tanke på samhällets syn och inte veta riktigt hur verksamheten fungerar så har jag inte tagit steget ut.
Vad jag har läst på olika forum etc. är ju att pengarna är bra, typ 2000 för en halvtimma.

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Att vara ekort, prostituerad eller arbeta som stripteasedansös/dansör, i porrfilmer osv kan verka enkelt och ge lättförtjänta pengar.

Som du skriver så har samhället en dömande syn och attityd mot sexarbetare. Kanske är den något hårdare mot kvinnor i branschen men inte mycket.

När man överväger såna här saker så är det tyvärr ingen fördel att vara ung. Det kan vara väldigt svårt för alla människor, oavsett ålder, att känna efter var ens gränser går, hur man mår, vad man vill göra och kunna säga nej.

Det kan verka som att sexarbetare kan bada i pengar men så är det oftast inte alls.

Det kan vara farligt och det kan ge många konsekvenser för framtiden om man ger sig in i sexbranschen. Jag tänker inte ösa moralkakor över dina funderingar, för det finns givetvis vinster, annars skulle ingen jobba med det. Det enda jag vill säga är att du ska tänka igenom det noga, inte 10 eller 100 gånger utan 1000 - tals gånger.

Läs på och ta reda på fakta. Fundera över hur dina närmaste skulle reagera över ditt val. Är det något du är villig att stå för om 10, 20 eller 30 år?

Läs gärna "Champagneflickan" av Caroline L Jensen, "Porr, horor och feminister" av Petra Östergren och "Porr - En bästsäljande historia" för att bilda dig en egen uppfattning. Jag har valt de böckerna därför att de inte tar ställning - för eller emot. Det är ändå alltid i slutänden ditt val.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar