Frågor och svar om p-piller

1 Apr 2009, 16:00 137
Tjej, 16 år
Question


Hej..jag undrar en sak..jag äter p-piller, och då mår jag jätte illa av dom o har ont i huvet, och då går jag o oroar mig för att jag är gravid hela tiden, sist jag hade min mens så varade det från tisdagen till lördagen, och min kompis mamma fick mens även fast hon var med barn..så jag undrar om det är någon chans att jag möjligen kan vara med barn i alla fall? även fast jag äter p-piller alltså.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om man använder p-piller på rätt sätt, tar dem regelbundet och inte har kräkningar eller diarré så är det väldigt liten risk att bli gravid. Om du mår illa och får ont i huvudet av dem så kanske du ska diskutera med din barnmorska om det inte finns något annat preventivmedel som du kan prova.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar