Frågor och svar om sex

6 Apr 2009, 11:00 108
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag har varit tillsammans med min pojkvän i över 4år nu och det är helt underbart. Jag älskar honom mer än något annat och vill inte ha någon annan än honom.
Det enda problemet vi(jag) har är att jag inte blir våt när vi ska ha sex. Det handlar inte om att jag inte vill ha sex med honom, för det vill jag mer än gärna. Jag känner bara inte mig kåt, trots att jag vill det, och blir inte våt. Det slutar alltid med att jag blir tvungen att komma några gånger innan sex för att jag ens ska bli våt och det börjar kännas väldigt enformigt och tråkigt, trots att det är riktigt skönt. Jag skulle vilja kunna bli våt endast av tanken av honom och mig tillsammans och redan innan förspelet(kanske bara av enkla beröringar), är det omöjligt för mig?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Alla är olika när det gäller sex och vissa får mer lubrikation som det heter än andra. Att du inte blir våt men ändå är förberedd och vill ha sex kanske är något som du måste acceptera. Jag skulle vilja rekommendera att ni testar glidmedel. T.ex. RFSU har glidmedel som säljs på apoteket. Om problemet är att du inte blir kåt så kanske du måste fundera på vad det är som är orsaken. Är du stressad t.ex? Har det alltid varit så eller är det något som kommit på senare tid? Ett besök hos gynekolog på ungdomsmottagningen kan också vara en bra idé.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar