Frågor och svar om depression

7 Apr 2009, 10:00 70
Tjej, 18 år
Question


Hej! Jag är ständigt ledsen. Och jag tror verkligen jag har blivit deprimerad. Allt är svart . Så jag har läst lite frågor och svar här , och över allt står det att man ska skaffa hjälp. Men vart? Hur ? Är det depressions linjen man ringer? Hur gör man? Ungdomsmottagningen? Det funkar inte, BUP då? dom borde väl kunna hjälpa...hur går man till väga för att få hjälp,.. och hur gör man får att kunna träffa andra ungdommar som känner likadant ?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Vad stark du är som vill söka hjälp!

Depressionslinjen är tyvärr nedlagd idag. BUP är en bra idé om det inte fungerar med ungdomsmottagningen. Vad är det som inte funkar där? Finns det ingen i närheten eller har du varit där och pratat med någon?

Ungdomar i samma situation kan du hitta här på um i forumet, på t.ex. lunarstorm, helgon och http://korallhavet.forum24.se/korallhavet.html

Tänk på att det kan vara väldigt bra och läkande att prata med andra i samma situation, men det kan också vara jobbigt och man kan må sämre. Så var försiktig.

Maila mig gärna om du vill prata mer eller adda [email protected] på msn.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar