Frågor och svar om graviditetstest

8 Apr 2009, 12:00 108
Annat, 0 år
Question


Jag hoppas du är rätt person att fråga denna fråga.

Jo det är såhär att jag och min kille har valt att ha sex, först använde vi kondom och sen började jag med p-piller och då ville vi testa utan. Och det blev allt mer oftare. till slut använde vi inte kondom alls. Sen ville jag kolla om jag var gravid, för säkerthets skull. Men det var jag inte.

Och i början av mars fick jag bara flytningar, alltså ingen mens. Och inte fått den nu heller. Och jag kanske inbillar mig själv men jag tycker min mage blivit lite större, jag äter mer än vad jag brukar, små äter, jätte godis sugen nästan hela tiden. Jag börjar fundera om jag är gravid..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du tror att du kan vara gravid så är det viktigt att du antingen går till ungdomsmottagningen eller mödravårdscentralen och tar ett graviditetstest, eller köper ett på apoteket.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar