Frågor och svar om få kontakt

14 Apr 2009, 11:00 60
Annat, 0 år
Question


hej. jag har alltid haft dåligt självförtroende, ända sen 3:an då ja blev mobbad i 2 år. Men sedan växte jag till mig, och började på en ny skola. Jag har alltid haft väldigt lätt med att få tjej kompisar, men eftersom jag har haft så dåligt självförtroende har jag inte alls fått lika bra kontakt med killar. men sen mellan 6:an och 7:an hade jag ganska många pojkvänner. Men nu efter ett år som singel har jag träffat en kille som jag tycker jätte mycket om. Jag har träffat honom en gång, men då hade vi två vänner med oss. men de var ändå väldigt tyst mellan oss. och nu om en vecka ska vi träffas igen, men den här gången ska vi vara ensamma. Det som skilljer sig mellan han och mina tidigare killar är att han är lite mer osäker på sig själv och har inte lika lätt för att prata. Så jag är jätte rädd att det ska bli många tysta stunder. Och ja har jätte svårt att ta till min humor för personer som jag inte känner så bra.
Så jag undrar har du några tips på hur man kan föra upp ett samtal?
Få båda att öppna upp sig.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

En idé kan vara att gå på bio eller t.ex. museum om båda är lite blyga. Då kan ni alltid prata om filmen eller utställningen om det blir tyst. Éller om ni ska vara hemma hos någon så kan ni kanske titta på en film på dvd?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar