Frågor och svar om Ångest

14 Apr 2009, 16:00 107
Tjej, 18 år
Question


Hej! Min pojkvän som jag har varit tillsammans med i fem månader har rest till asien med fyra av hans bästa kompisar för att resa runt och göra nått kul efter studenten. Nu har han varit borta i två veckor, och han kommer vara borta i tre månader till. Jag tycker att det känns jättejobbigt nu när han är borta och jag gråter nästan varje dag. Jag kan alltid komma till honom om jag mår dåligt och han stöttar mej jättemycket i skolarbetet och när ja har det jobbigt hemma. Nu när han är borta känns det inte som jag har nån att vända mig till. Jag har flera bra vänner , men jag vill inte visa att jag mår dåligt för dom. Och när min pojkvän ringer till mej(en gång i veckan) så vill jag ju inte berätta hur jobbigt jag tycker att det är utan honom , eftersom att jag vet hur jobbigt han själv tyckte att det var att åka ifrån mej och hur dåligt samvete han hade över o "lämmna mej ensam hemma" så vill jag inte att han ska tycka att det är ännu värre. Jag vill ju att han ska ha roligt med hans kompisar. Och nu börjar jag skita i skolan igen för att jag tycker att jag själv är så dålig, jag hamnar efter och allt blir bara en ond cirkel. Föräldrarna klagar och lärarna klagar och jag mår jättedåligt när jag är ensam. Känner massor press iomed att jag läser upp flera ig kurser+att jag ska hänga med i dom andra kurserna-att jag måste ha körkort innan sommaren. Vet inte hur jag ska klara dom här tre månaderna utan att allt ska gå åt helvete..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Såklart att det är trist och jobbigt när din pojkvän är bortrest så länge. Särskilt om du inte mår bra utan är ledsen. Jag tänker ändå att du ska försöka prata med dina vänner. Att vara ledsen och få stöd är ju det kompisar är till för. Vad skulle du själv vilja att dina vänner gjorde om de var ledsna?

Precis som du säger så har du hamnat i en ond cirkel. Finns det någon på skolan som du skulle kunna prata med? En schysst lärare eller skolsköterkan, kuratorn osv?

Du kan också gå in på http://www.umo.se och se var din närmaste ungdomsmottagning ligger. På UM kan man prata med en psykolog eller kurator t.ex. Om du vill får du gärna adda min msn [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar