Frågor och svar om piercing och tatueringar

14 Apr 2009, 16:00 125
Annat, 0 år
Question


hej!
jag vill ta hål i naveln men jag får inte för mina föreldrar. jag tycker att dom är helt dumma i huvet, när jag var 12år fick jag ta hål i näsan och nu när jag snart är 15 får jag inte ta hål i naveln! jag har funderat på att ta hål där själv.
vad tycker du att jag ska säga lr göra för att få?
själv tycker jag att om jag fick ta hål i näsan när jag var 12, så borde jag få pierca navekn nu!"/
kram:)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är svårt att veta varför dina föräldrar inte vill att du piercar naveln. Kanske tycker de att det är fult eller så är de oroliga för att det kan vara farligt. Det bästa är att läsa på så mycket som möjligt om risker och hur man sköter sin piercing och förklara för dina föräldrar i lugn och ro. Inte när ni redan tjafsar om det. Och att kalla dem "dumma i huvudet" är nog ett väldigt bra sätt för att aldrig få pierca sig ;)

Att ta själv är ganska riskfyllt och det kan bli fula ärr. Bättre att du väntar tills du är 15 och får pierca dig eller tills du är 18 och kan bestämma helt själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar