Frågor och svar om piercing och tatueringar

17 Apr 2009, 11:00 138
Tjej, 15 år
Question


hejsan . jag undrar om dt gör ont att ta hål i tungan ? om man typ kan jämföra dt mot ngt annat eller så ? har tagit hål i naveln innan, visst dt stack till men inte alls ont eller så direkt :D och så undarar jag om dt finns något ställe eller sätt man kan ta hål utan sina föräldrar, för jag vet att dom inte skulle tycka om dt alls i början, så dom första nätterna sover jag hos en kompis tills jag kan prata hyfsat oså . jag undrar också om dt kan vara farligt att ta hål i tungan ? några nackdelar, några grejer jag bör veta innan ? vad man kan äta/dricka som första dagarna oså ? skulle vara jätte tacksam om jag fick svar så fort som möjligt för ska göra dt om bara några dagar :) tack så mycket :)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

De allra flesta tycker inte att det känns alls att ta hål i tungan. Däremot kan det vara besvärligt efteråt men svullen tunga som gör ont.

Om du frågar mig så tycker inte jag att man ska pierca sig på ett ställe där de inte kräver målsmans tillåtelse. Det är inte farligt att ta hål i tungan om det görs rätt, men om man gör fel så kan det gå illa. Man har stora blodkärl i tungan och det kan göra väldigt ont om man t.ex. sätter i ett för kort smycke.

Om det är jobbigt de första dagarna så kan man göra soppa och buljong, dricka näringsdryck eller yogurt/fil. Sen går man över till lite mjukare mat som potatismos och omelett t.ex.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar