Frågor och svar om kompisrelationer

17 Apr 2009, 16:00 93
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en ung kille på 15 år.
Är för det mesta väldigt vild i skolan och "flummar" mycket och har kanske 2-4 kompisar vilket egentligen är lagom för mig.
Tänker mycket på om det är något fel på mig eftersom att jag inte umgås lika mycket med mina kompisar som de flesta i min ålder, och 70% av alla dagar vill jag helst bara vara för mig själv även om jag älskar mina kompisar och är som sagt rätt så social i skolan.
Det känns bara som att jag är väldigt mångsidig, är alltid mig själv, både när jag är i skolan och hemma.
Vill bara veta om det är social fobi som jag lider av eftersom att jag hellre spenderar tid själv än med kompisar?
Innerst inne vet jag nog att jag helt enkelt trivs bäst själv och är lite av en ensamvarg, fast jag har rätt så dåligt självförtroende vad gäller det här och bryr mig för mycket om vad andra tycker (så kan säga att det absolut inte är vad gäller andra saker).
Det var allt, tack för mig!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag tror att det är precis som du själv vet innerst inne. Det är inget fel på att trivas i sitt eget sällskap ibland. Vad jag förstår av ditt mail så har du absolut ingen social fobi utan du har vänner men du tycker också om att vara ensam ibland.

Om du är väldigt social i skolan så är det inte så konstigt om du behöver lite tid i lugn och ro utanför skolan heller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar