Frågor och svar om sexuellt utnyttjande

20 Apr 2009, 10:00 322
Annat, 0 år
Question


Detta är rätt svårt för mig, att bara skriva..
Jag blev sexuellt utnyttjad för ca. ett och ett halvt år sen, nästan dagligen av min pappa. Sen dess har jag haft ont när jag ridit. Har det fortfarande. Sist jag var i stallet och red började jag blöda från underlivet (detta var inte mens, i och med att jag precis haft det). Sen dess har jag inte vågat rida. Vad kan det vara...?
Tänker inte gå till någon gynekolog eller ungdomsmottagning, det har jag redan gett upp. Har försökt och jag klarar bara inte det.
Snälla hjälp..
Är väl inte direkt orolig, men vill ändå veta vad det kan vara..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Först vill jag säga att du är både modig och stark som vågar skriva.

Om du har blivit sexuellt utnyttjad under lång tid så kan du ha fått skador i underlivet. Dina slemhinnor kan ha blivit sköra t.ex. Det är helt omöjligt för mig att veta via ett forum.

Jag förstår att det måste kännas svårt att gå och prata om det här. Ändå tror jag att du behöver göra just det. Om du vill får du gärna lägga till mig på msn [email protected] så kan vi prata mer och jag kanske kan tipsa dig om vart du kan vända dig.

Det finns en förening som heter HOPP som finns för dem som utnyttjats sexuellt. Kika på http://www.hopp.org Där finns forum och jourmail och jourtelefon.

Ta hand om dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar