Frågor och svar om depression

20 Apr 2009, 16:00 109
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag behöver hjälp.
Det är så här att jag går hos kuratorn på min skola men det känns inte rätt att sitta face to face med någon som vet vem du är och det känns därför bättre genom mail. Jag hade redan lovat mig själv att jag inte skulle skolka mer men idag så gjorde jag det igen.

Så här är min fråga:
Vad ska jag göra?? Jag mår skit dåligt, jag gråter mig till sömns, är trött varje dag att jag nästan somnar i skolan, känner ingen tillfredsställelse i mitt liv, jag kan inte titta mig själv i spegeln och försöker därför undvika speglar, det kvittar vad jag tar på mig jag känner mig fortfarande inte fin oavsätt vad min familj och mina två vänner säger. Jag känner bara att jag inte orkar med något.

Snälla ge mig något tips om vad jag ska göra.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

När man mår som du, är väldigt trött, gråter mycket, det känns som att livet inte är roligt och att man är ful så kan det bero på att man är deprimerad. Om man är deprimerad så kan det ibland vara svårt att ta sig ur det själv. Du skriver att det är svårt att sitta ansikte mot ansikte och det kan jag förstå. Om du vill så får du gärna adda mig på msn [email protected] så kan vi prata mer och jag kanske kan hjälpa dig vidare till en samtalskontakt som känns bra för dig senare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar