Frågor och svar om självmisshandel

22 Apr 2009, 12:00 70
Annat, 0 år
Question


hej jag har ett idiotiskt problem jag mår jätte dåligt ibland kan jag bara inte sova och vaknar mitt i natten istället för att sova å jag brukar gråta ibland men det är så att jag inte är så smart som jag verkar vara jag har skurit mig jätte mycket men jag vet inte om jag kan sluta att göra det jag vill gärna veta vad jag ska göra så att det inte ska bli at jag har fullt med ärr.
Jag brukar gå till skolsyster när jag har gjort sånt vill helst inte att nån ska veta att jag har gjort det det är jobbigt at jag jämt ska behöva dölja detta.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Att inte kunna sova är väldigt jobbigt. Det kan vara det som gör att du mår dåligt på andra sätt, din kropp behöver få vila.

Vad bra att du går till skolsyster! Det är viktigt att ha någon att prata med när man mår dåligt. Det kan vara väldigt svårt att sluta skära sig utan stöd, så det är viktigt att du berättar för någon, tex skolsyster som kan hjälpa och stötta dig.

Det är också viktigt att du försöker fundera över vad det är som gör att du vill skära dig. Om det är när du är stressad, eller inte kan sova, eller har ångest. Men det viktigaste nu är att du pratar med någon om hur du mår.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar