Frågor och svar om könsherpes

4 May 2009, 11:00 242
Tjej, 16 år
Question


Hej! jag är jätte orolig över att jag har fått herepes, men ändå inte, för när jag läser runt om de stämmer det inte precis, Men jag har haft blåsor en enda gång och de va fler månader sen, kanske ett halvår sen, men den har aldrig besväret återkommit, och jag har haft det mer, kan det va Herpes?, Och jag har haft sex efter det men mitt ex har inte fått såna besvär, så jag kanske itne är smittad?, men jag är osäker, och om jag har herpes smittar man hela livet då elr finns det nåra tillfällen då man inte smittar? . Tack

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Herpes är väldigt vanligt. Jag tycker att du ska läsa på den här sidan: http://www.harduherpes.nu och även boka tid på din ungdomsmottagning. Det finns blodprov man kan ta för att se om man har herpes. Det kan också vara skönt att prata med en läkare om det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar