Frågor och svar om krav

11 May 2009, 10:00 159
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har väl "problem" med mat och jag har inte haft mens sen i januari/februari. Kan jag fortfarande ha möjligheter att få barn när jag blir äldre och den har kommit tillbaka?

Jag vill ju ha barn när jag blir äldre men samtidigt kan jag inte förmå mig själv att orka äta för det gör mig så stressad. Det är väl egentligen det största problemet, det och pressen hemifrån. Jag får aldrig vara ifred och egentligen vill jag bara skrika rakt ut och explodera. Det är som att ingen förstår, för när jag talar om hur det känns så förstås det fel! Hur får man bäst fram hur man känner?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är svårt att svara på om din mens har försvunnit för att du väger alldeles för lite eller för att du är väldigt stressad. Men i de allra flesta fall så påverkar inte det möjligheten att få barn.

Däremot låter det inte bra att du aldrig känner att du får vara ifred, utan är pressad och stressad hemifrån. Kanske skulle det vara en bra idé att gå och prata med någon några gånger? På ungdomsmottagningen kan du prata med både barnmorskor (om mensen) och med kurator eller psykolog.

Det kanske inte är maten som är det stora problemet, utan stressen som gör att du inte orkar äta (är man väldigt stressad så försvinner aptiten lätt).

Det är svårt när folk missförstår det man säger. Ibland kan det vara bättre att skriva ett mail eller brev, det kan vara lättare att uttrycka sig.

Om du vill kontakta ungdomsmottagningen så kan du kika på http://www.umo.se Där finns information och en sökmotor så att du lätt kan hitta den UM som ligger närmast där du bor.

Om du vill kan du adda mig på msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar