Frågor och svar om sexuella trakasserier

14 May 2009, 17:00 366
Annat, 0 år
Question


Hej!

okej, så här var det. Jag var med en killkompis en dag och det visade sig att han var packad. men det märkte man inte så jag tänkte inte mycket på det. vi tog en promenad och snackade om helt random saker. när vi kom fram till ett ställe satte han sig på gräset och sen lade han sig ner och typ.. sov? sen efter några minuter vaknade han och frågade varför jag inte också sov. jag sa att jag inte var trött och sen drog han bara ner mig och helt plötsligt låg jag under honom! jag var inte beredd på det men jag tänkte bara att han kanske bara ville ha nån att hålla om? så jag lät honom göra det. jag försökte komma loss men han höll om mig för hårt. sen försökte han kyssa mig (!!!!) men jag vägrade att ta emot kyssen så jag knuffade bort honom och sprang därifrån.

nästa dag frågade jag honom om han kommer ihåg nånting och det gjorde han inte så jag berättade för honom vad som hade hänt. han bad om ursäkt och skämdes för att han inte kom ihåg nånting. han hade även berättat för en av hans polare och polaren tyckte att jag var töntig för jag bara sprang iväg.

så gjorde jag rätt och lämna honom där för han var packad eller kunde jag gjort nånting annat? som att stanna kvar och hjälpa honom? jag menar, han kunde ju hoppat på mig igen. dock gjorde han ingenting dumt bara att han låg över mig och höll om mig och försökte kyssa mig, två gånger... vad kunde jag ha gjort?

Svar

Nej jag tycker inte att du gjorde fel. Även om han var full så var det inte en anledning till att bete sig illa mot dig. Man kan inte skylla på att man är full och inte minns när man har gjort något dumt.

Om hans polare tycker att du är töntig så får han tycka det, jag förstår att du valde att springa därifrån.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar