Frågor och svar om piercing och tatueringar

15 May 2009, 12:00 118
Annat, 0 år
Question


Jag undrar hor stor risken för infektioner är när man piercar septumet? Och vilka reaktioner kan känslig hud få? I alla mina andra piercingar(4 i öronen, 1 i näsan) Har fått reaktioner av alla, men sedan gått över efter ett par veckor.
Jag undrar också om du har tips för att övertala min mamma att jag ska få skaffa dreads? Mamma hatar min stil, och det gör att jag knappt kan ha någon stil för jag får inte köpa de kläder jag gillar :'(

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Risken för infektion handlar inte så mycket om var du piercar dig, utan hur det görs.

Om du har tagit hål i öronen och näsan med pistol hos en frisör så är det inte konstigt om det har blivit irriterat. Det är bättre att gå till en piercare som använder en ren kanyl.

Föräldrar och stil är en krångligt kapitel. Det finns egentligen inget bra sätt om de verkligen inte vill att du ska ha din stil.

Det du kan göra är att prata med din mamma i lugn och ro, inte när ni redan är irriterade på varandra och tjafsar om dina kläder t.ex. Förklara för din mamma att du trivs med din stil och att du mår bra i den. Fråga henne om hon inte vill ha en dotter som är stark och vågar gå sina egna vägar och vågar vara den hon är och

En del föräldrar är rädda att deras barn mår dåligt om de är punkare, emo eller liknande. Försök att förklara för dem att det finns många "vanliga" ungdomar som mår dåligt också, och att man inte kan se utanpå hur personen är inuti.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar