Frågor och svar om obesvarad kärlek

15 May 2009, 13:00 112
Annat, 0 år
Question


jag vet inte vad jag ska göra. jag är otroligt kär i en kille och har vart det snart ett år, jag känner honom inte, men vi vet vilka vi är, han vet vem jag är och jag vet självklart vem han är, jag var otroligt dum och jag som är så feg försöker få hans uppmärksamhet på ett väldigt dumt sätt, jag gjorde en sak jag ångrar, för nu vet han mycket väl vem jag är, men han tycker inte heller om mig, jag vågar inte berätta för honom hur jag känner för jag vet redan att han inte tycker om mig, men allt jag tänker på är honom, jag vill bara vara med honom, men jag vet att det absolut inte går, jag vågar inte säga något till honom och när vi väl pratar blir det mest tjafs och "men jävlar vad mogen du är" och sånt där.

men jag tycker om honom såååå mycket, jag vet att det någon gång kommer att gå över men jag vill inte det, jag är kär i en människa som får mig att må dåligt, men jag tycker om det, hur går det ihop? jag bara längtar till skolan för att få se honom, få kolla på honom och när han ser på mig, han går snart ur skolan, och jag blir kvar, jag vet inte hur jag kommer klara ett sommarlov utan honom, jag önskar bara att han visste hur jag kände men jag vågar inte prata med honom, jag vet hur han är och han är den där "badboyen". han är kaxig och berättar allt som händer för sina kompisar och skulle bara skratta.

hjälp mig? jag vet inte vad jag ska göra, jag kan inte berätta något för honom, jag bara önskar jag kunde vara nära honom och det inte fanns några problem, att han var kär i mig också.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

När jag läser ditt mail så känner jag spontant att den killen kanske inte är värd din kärlek. Han gör narr av dig och du känner att han bara skulle skratta om du berättade dina känslor. Risken är ganska stor att han skulle bete sig illa mot dig även om ni blev tillsammans.

Det är väldigt jobbigt att vara olyckligt kär. Massor med jobbiga känslor och ledsenhet. Tyvärr måste det vara så ibland.

Det är ganska vanligt också att vara kär i någon som får en att må dåligt. Det betyder inte att det är bra. Ibland handlar det om att man känner att man inte är värd mer. Några tror att de kan ändra på personen bara den blir kär så kommer allt att bli bra.

Kanske är det bra att det blir sommarlov, kanske känns det bättre om du inte ser honom varje dag och blir ledsen för att det inte kan bli ni.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar