Frågor och svar om kärleksrelationer

15 May 2009, 13:00 88
Tjej, 14 år
Question


hej hej jag kan kalla mig M jag har ganska mycket problem nu ja har vänner ett vända mig till men ingen riktigt hur ska jag säga erfaran kanske... jusst nu ligger det såhär jag flyttar lämnar stad lämnar de bästa mäniskor jag träffat i mitt liv jag skaffade en pojkvän i tisdags som bor på gotland ( jag i sala) jag vet fan inte vart jag ska ta vägen jag har tvångs tankar mår så jävla dåligt psyckist så hade jag självmords tankar i höstas med... men mitt största problem nu är min kille han är 16 jag älskar honnom eller gör jag? vet jag vart jag ska ta vägen? nej vet jag vad jag gjör? nej ibland känns det som jag älskar honnom av hella mit hjärta hela min kropp och hela min själ men iblankännejag apsolut ingenting jag blir tokig i mig själv!!!!!!!!! jag vill innte vad fan jag ska göra eller säga jag älskar honnom och ibland inte ibland vill jag ha honnom ibland inte ibland kan jag inte leva uttan honnom ibland vill jag inte veta av honnom snnäla snnäla jag ber dig på mina bara knän!! HJÄLP MIG NUUU!!! sen är det tvångs tankarna då... alting ska vara ått höger om jag ätter ett tugumi måste jag stopa in det i munen med höger han om jag skriver ett sms måste smilisen alltid vara på höger sida om jag mötter någon i hallen måste jag gå om högersida om personen annars kommer inte folk gilla mig känns det som och så kanske jag blir ful igen sama sak är det med vissa kläder som jag älskar kan jag inte ha på mig tänk om jag blir ful i ansiktet igen jag vet att jag inte mår bra alls psykist jag tror inte jag vet vad jag gjör heller 90% av tiden sen vill jag inte prata med mina föreldrar om det jag littar inte på dom jag äslakar mina vänner och jag klara inte av att skiljas från dem de är de bästa mäniskorna jag träffat i hella mitt liv jag skulle bli så otroligt glad om jag skulle få ett svar duu skulle inte anna hur mycket det skulle underläta hursäkta för mina stav fel jag är dyserlektiker och litte upprörd med.... tack för allt puss och kram

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Du beskriver många jobbiga saker runt omkring dig. Jag tänkte försöka ge lite struktur till dina tankar.

Din pojkvän bor i en annan stad, men idag är det inte så ovanligt att det är så. Det beror säkert mycket på internet. Det blir annorlunda men det kan funka ändå. Man kan inte ses lika ofta men det finns telefon och msn som man kan prata på istället.
Att det ibland känns som att man är jättekär och ibland inte är ganska vanligt. Jag tror att de flesta känner så ibland.
Att ni bor på olika ställen betyder inte att du måste leva utan honom, men som jag skrev, ni kan inte ses lika ofta.

Du skriver att du har tvångstankar och många av dem verkar handla om att du ska bli ful igen? Har du känt dig ful tidigare? Det viktigaste med tvångstankar är att veta att de blir starkare varje gång man ger efter. Det har du säkert märkt, att det inte känns bättre när du sätter smileyn till höger eller går till höger om människor.

Kanske vore det en bra idé att gå och prata med någon som inte är dina föräldrar. På ungdomsmottagningen finns det bra personal som är vana vid att prata med ungdomar. Var din närmaste ungdomsmottagning finns kan du se på http://www.umo.se

Du får gärna lägga till mig på msn [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar