Frågor och svar om utseende

15 May 2009, 17:00 113
Tjej, 15 år
Question


Okej, det är såhära att förut brukade jag raka mig (under armarna och benen) med pappas rakhyvel, och då har jag hört att man kan få sjukdomar, sedan så prövade jag WEET, och det fick jag massa röda utslag utav, jag försökte igen och det blev värre. nu när jag ska raka mig så går det inte att få bort alla hårstrån, och sen växer det fram på en dag och man kan inte få bort håret dagen efter, kan jag ha någon sjukdom och vad kan jag göra för att bli av med det? snälla hjälp, det är pinsamt att vara hårig nu till sommaren :(

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Man kan inte få någon sjukdom av att raka sig. Ibland går det inte att få bort alla hår, de kan vara för korta. Problemet med rakning är att håren växer tillbaka fort.

Även om du har små hår kvar så syns de inte, om man inte är väldigt nära.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar