Frågor och svar om träning

19 May 2009, 14:00 120
Annat, 0 år
Question


Hejsan, jag är en kille på 17 år. jag gymmade ett tag förut, " 2 månader" och vid slutet av gym passen så åt jag alltid Protein tillskott.

Men nu efter att jag har slutat helt med gymmandet så börjar jag få "Tjej bröst" Jag är inte fet eller tjock, väger runt 65kg.

Har protein tillskottet påverkat min kropp och gjort så mina bröst har börjat växa mer? Finns det något "botemedel" som gör så att de slutar växa?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det kan bero på att muskelmassan har blivit mindre nu när du slutat träna. Det ska inte ha något med proteintillskottet att göra. Om du är orolig så tycker jag att du ska kontakta din vårdcentral eller ungdomsmottagning för en undersökning. Var din närmaste ungdomsmottagning finns kan du se på http://www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar