Frågor och svar om svek

19 May 2009, 15:00 146
Annat, 0 år
Question


Jag är 19 år och så ensam som jag är nu har jag aldrig varit i hela mitt liv.
Har alltid haft lätt att skaffa vänner. Har haft många nära.. Men nu är alla borta. Jag står helt själv och vet intte vart jag ska ta vägen.. Jag orkar inte mer. Jag orkar inte känna denna ensamhet som jag känner. Det gör för ont.
Jag saknar min förra bästa vän Vi umgicks varje dag och vi blev bästa vänner väldigt fort. Sen träffade hon en kille och hon började med knark. Jag vägrade umgås med henne och sa att hon var tvungen att sluta. Det gör så ont att hon valde det framför mej.

har massa problem med mat och allting . orkar inte äta längre. Sitter mest inne fast jag borde ta o skaffa mej ett jobb.
Funderar på att ta självmord varje dag. det vore så lätt och skönt att slippa allting. Vet inte vad jag ska göra..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Att känna sig ensam är nog en av de värsta känslor som finns. Du skriver inte varför alla dina vänner är borta så det är inte lätt att svara på vad du kan göra. Har du flyttat eller har ni glidit isär av andra skäl?

Tyvärr är det så att drogerna ofta tar över en persons liv. Vänner, arbete eller skola känns inte lika intressant längre.

Har du någon omkring dig som du kan prata med? Går du i skolan? Om du känner att du inte har det kan du t.ex. kontakta din vårdcentral, ofta finns det en kurator där och du kan även få remiss till en psykiater om det finns risk för att du är deprimerad.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar