Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

20 May 2009, 10:00 86
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej på 13 år som har tänkt mycket på min sexuella läggning. Jag attraheras mest av tjejer och brukar fantasera om de. Och jag har försökt att fantisera om killar också, fast det känns inte lika bra.
Jag fantiserar inte om någon/några jag känner, bara som jag har sett på tv eller datan. Är jag lesbisk?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du är lesbisk eller bisexuell kan bara du själv avgöra. Om du tänder på tjejer och det känns bra så är det helt normalt. Ibland kan det vara så att man tänder på tjejer ett tag och killar någon annan gång i livet. Eller så tänder man på båda. Det är inget konstigt med det.

På http://www.umo.se, www.rfsl.se och http://www.rfsu.se finns det massor av information om sexuella läggningar och du kan läsa och kanske få svar på en del frågor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar