Frågor och svar om flytta hemifrån

20 May 2009, 11:00 172
Tjej, 14 år
Question


hej ja ha de svårt hemma o vill inte bo hemma. vad ska ja göra för att inte bo hemma för alla tjatar på mig o ja klarar inte mer o ja skär mig för ja mår så dåligt så ja vill bo hos några fosterferäldrar. men mina föräldrar tycker ja ska bo hemma hur ska jag göra??

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det jag tycker är viktigast är att du berättar hur du har det för en vuxen som du litar på. Det kan vara någon i skolan, kanske en kompis förälder eller någon på ungdomsmottagningen.

Om man mår dåligt av att bo hemma så får man göra en ansökan till socialtjänsten om att de ska utreda din situation. I första hand kommer du och din familj få hjälp så att du kan bo kvar och må bättre.

Om du vill kan du lägga till mig på msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar