Frågor och svar om missnöje med kroppen

25 May 2009, 12:00 90
Annat, 0 år
Question


Hej Helena!
Jag är en tjej på snart 16 år som länge har haft identitetsproblem och en massa sånt. Jag har också haft ätstörningar sedan jag var ca 13 år, men det börjar bli bättre nu (tror jag). Men jag har ett problem som jag inte tycks bli av med...
Jag är inte nöjd med min läng! Jag är 160 cm lång, och det verkar förmodligen skitkonstigt, men jag vill vara kortare..! Förr var jag 157 cm och det var jag 100% nöjd med! Finns det nåt sätt man kan bli kortare igen?? Nåt medicinskt sätt, eller vad som helst? Jag vet vad du tänker, att jag ju "inte är lång, att jag måste vara nöjd med hur jag är, att jag är perfekt som jag är, att ingen är 100% nöjd med sig själv..." Men grejen är att det var jag, när jag var 157 cm..
Ska jag då inte få vara det igen, nöjd asså..?
Jag är väldigt tacksam för svar! Kramar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Tyvärr är det så att man inte kan göra något åt sin längd, om det inte handlar om väldigt stora avvikelser. Självklart kan jag inte säga åt dig att du måste vara nöjd med dig själv, men jag skulle vilja att du funderade lite över varför du så gärna vill bli tre cm kortare. Kanske var det något annat du mådde bra av just då? Men det har inte med längden att göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar