Frågor och svar om regler och moral

25 May 2009, 13:00 133
Tjej, 15 år
Question


hej jag är en tjej som är 15 år och bor nu i "tilfälligt " fosterhem här har jag bott i tre månader nu progrund av problem hemma tex slagsmål,bråk med mammas man. jag bor i vanliga fall i bergsjö som ligger i hälsingland men jag är nu på ett tillfälligt fosterhem i änge som ligger i östersund . här ska jag vara tills utredningen är klar och beslutet står för om jaag ska hem igen eller om jag ska till ett fosterhem och jag vill då hamna på ett fosterhem , men efter tre månader här så är jag less så jävla less .. jag har hemstudier så går inte i skolan och träffar då inget folk så jag tillbringar mina dagar inomhus mest på mitt rum jag blir sjukt deprimerad och arg och ledsen av det . i lördas var jag äntligen hem fast bara över dan då inte mammas man var hemma och då fick jag träffa en utav mina bästa vänner som jag inte träffat sen jag komm hit .. jag har faktiskt en bardomskompis här som också bor på fosterhem här bara för ett tag ,hon åker hem till sundsvall till sommarn men henne är jag inte mkt med eftersom hon har annat för sig bl.a att hon åker hem och hälsar på hennes mamma varannan helg elr varge helg och att hon är med sina kompisar så henne träffade jag senast i april och sen den tiden har jag suttit här inne alla dagar i sträck. jag får inte ta hem några kompisar hit och jag får inte åka till ngn kompis , det borde jag få eller hur? det är inte häslosamt att sitta inne jag behöver gå ut och träffa folk jag blir sjukt deprimerad känner mig cp störd , jag verkligen hatar dom som jag bor hoss .... jag är doms första fosterbarn så dom har ingen erfarenhet av det här och det märker jag :( jag vill bort härifrån nu nunu! men jag vill INTE hemm jag vill komma på ett fosterhem direkt jag orkar inte vänta längre ;( ..... jag orkar inte sitta inne hela tiden jag blir galen :,( jag har sakt det till dom jag bor hosss men dom kan inte göra ngt åt det säger dom .. jag döör snaart herregud. snälla har jag några rättigheter ?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det låter inte så bra att du är helt isolerad. Vet du varför det är så? Är det något som dina fosterföräldrar kommit överens om med socialtjänsten? Precis som du skriver kan man bli deprimerad och ledsen av att sitta ensam hemma hela dagarna.

Försök att prata med dina fosterföräldrar igen och säg att ni tillsammans måste prata med soc om hur du har det. Ni måste också försöka ta reda på hur länge du ska bo där.

Om du vill kan du lägga till mig på msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar